welzijn & zorg

De Megafoon

Prijs voor zorgzame samenleving
30.08.2016

De Megafoon, uitgereikt door de vzw Oikonde Leuven, wordt toegekend aan een initiatief dat op bijzondere wijze bijdraagt tot een meer zorgzame samenleving. Organisaties die gedragen worden door vrijwilligers en die kwetsbare mensen een volwaardige plaats willen geven in de samenleving komen in aanmerking.

Met de uitreiking van de ‘De Megafoon’ wil Oikonde Leuven vzw mensen en projecten in de kijker plaatsen die zich engageren voor kwetsbare mensen en voor een meer zorgzame samenleving. Onder de kandidaturen worden door een jury enkele initiatieven geselecteerd. Op basis van een mondelinge presentatie van het initiatief kiest de jury uit de geselecteerde projecten de uiteindelijke laureaat en 2 genomineerden.

De prijs voor de laureaat bestaat uit een geldbedrag van 15.000 euro, een klein kunstwerk en media-aandacht voor het initiatief. Twee andere geselecteerden ontvangen een geldbedrag van 2500 euro, een klein kunstwerk en kunnen via dit event/media hun project in de spotlights plaatsen.

Jurylid Eddy Van Tilt legt uit welke organisaties kans maken op De Megafoon: "We zoeken organisaties die welzijn opvatten als het creëren van meer solidariteit en verbondenheid in de samenleving en zo een substantiële aanvulling vormen op een welzijnswerk dat vandaag sterk gestuurd wordt door marktprincipes en door een overdreven efficiëntielogica. In die zin is het haast onwillekeurig ook een initiatief dat maatschappijkritisch durft denken én handelen, en waar werken aan welzijn geen patent is van professionelen, maar essentieel gezien wordt als een opdracht voor iedereen in de gemeenschap. Zo hopen we anderen te inspireren om bij te dragen tot een meer solidaire en zorgzame samenleving.

Je kan je project nog indienen tot 10 oktober 2016. Meer info via http://www.oikondeleuven.be/