Doe de tattoo!

Week van de opvoeding focust op samenspel en diversiteit

Dit jaar ligt de focus op samenspel en hoe we kinderen samen helpen opgroeien tot wereldburgers. Meer dan 34% van de kinderen in Vlaanderen heeft minstens één ouder met een andere (geboorte)nationaliteit. Door kinderen een stem te geven en hen deze superdiversiteit te laten ontdekken, geven ze deze kleurrijke wereld van jongs af aan mee vorm. 

Wereldburgers leggen linken tussen dichtbij en ver weg. Zo zien ze dat iedereen en alles verbonden is met elkaar. Diversiteit, interculturaliteit, democratie en burgerzin staan hierbij centraal.

Kinderen opvoeden tot wereldburgers is iets waar we met z’n allen samen aan werken: kinderopvang en onderwijs, jeugdverenigingen en -bewegingen, (groot)ouders, familie, vrienden en opvoeders.

Door de inzet en samenwerking van vele organisaties, verenigingen, gemeenten en lokale actoren en het enthousiasme van de gezinnen, bruist de Week van de Opvoeding elk jaar van leven. 

De acties van dit jaar op www.expoo.be: 
•    blogs van Dalilla Hermans en kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen
•    een tattoo om het wereldburgerschap op je lijf te schrijven. Zo maken we de Week zichtbaar, ook online met #doedetattoo
•    lokale organisaties stellen wereldse activiteiten voor.
•    je bent wat je eet: zet je tanden in een echte wereldburger! 

Benieuwd naar meer? Kijk op www.weekvandeopvoeding.be

Tags
Gezin