welzijn & zorg

Zorgerfgoed gezocht

Het zorgverhaal door de eeuwen heen
6.09.2016
Foto's
Erfgoeddag

Op zondag 23 april 2017 vindt Erfgoeddag plaats met als thema 'Zorg'. Ook dit jaar is er een inspiratiegids boordevol ideeën om deelnemers op weg te helpen bij het vormgeven van Erfgoeddagactiviteiten.

Faro vzw organiseert verschillende infosessies om zorgpartners te inspireren mee te werken aan erfgoeddag. Er zijn drie grote thema's waarrond een organisatie kan werken.

Zo kan je bijvoorbeeld voor het spoor welzijn en gezondheid in Limburg een infosessie bijwonen in Woonzorgcentrum Immaculata in Overpelt. Voor het tweede spoor erfgoed van de zorg wordt er een infosessie georganiseerd in het Erfgoedhuis Zusters van Liefde in Gent. Tot slot is er ook het spoor zorg voor ons erfgoed waarbij je in Antwerpen een sessie kan volgen bij de Universiteit Antwerpen, Opleiding Conservatie-restauratie. Ontdek de locaties hieronder en schrijf je vandaag nog in.

Heeft jouw organisatie ook fascinerende geschiedenis? Bestaan er nog documenten, gebruikvoorwerpen die tot de verbeelding spreken? Wil jouw organisatie ook haar verhaal vertellen en deelnemen aan erfgoeddag?

Dan komen de praktische tips en inspiratie in deze bundel over zorg en erfgoed goed van pas:

 

Meer info en inschrijvingen: www.erfgoeddag.be