welzijn & zorg

Iedereen verdient een goed gevoel

Fotoreportage: theater over geestelijke gezondheid
24.01.2017
Foto's
Mine Dalemans

'Iedereen verdient een goed gevoel' was een bijzondere, ontwapenende theaterproductie waarin de enthousiaste spelers van Ons Centrum, een centrum voor maatschappelijk kwetsbare mensen, centraal staan. Het boek 'Een diepe buiging' geeft hier een mooie impressie van, aan de hand van foto's van Mine Dalemans en teksten van theatermaakster Ingrid Dullens. Weliswaar mag vijf exemplaren van het fotoboek 'Een diepe buiging' weggeven. Lees onderaan de fotoreportage wat je moet doen om een exemplaar te winnen.

Aan de hand van persoonlijke verhalen vertaalden de spelers op een humoristische manier hun ervaringen in de geestelijke gezondheidszorg met wachtlijsten, toegankelijkheid, doorverwijzing, samenwerking met andere diensten en hun eerste contact met de hulpverlener naar een pakkende voorstelling. Zowel hun eigen verhaal als dat van de hulpverlener werd belicht.

Ons Centrum is sinds januari 2016 een erkende vereniging in Leopoldsburg waar armen het woord nemen. Het theaterstuk kaderde binnen het project 'Oog voor elkaar'. Dit project wil geestelijke gezondheidszorg toegankelijker maken voor de meest kwetsbaren.

Fotografe Mine Dalemans volgde het volledige maakproces van deze voorstelling en legde dit vast in pakkende beelden. Ingrid Dullens schreef na elke repetitie een dagboekverslag van haar persoonlijke bevindingen als maker en als mens. In het boek 'Een diepe buiging' zijn de foto's van Mine Dalemans en de teksten van Ingrid Dullens tot een geheel gebundeld.

Het boek is te koop via bol.com en in het cultuurcentrum van Leopoldsburg.

Wil je een exemplaar van dit fotoboek winnen? Mail dan jouw postadres naar info@weliswaar.be, samen met het antwoord op de vraag: 'Voor wie maak jij een diepe buiging?'