kinderen & jongeren

Zangeres Luka Cruysberghs is nieuwe ambassadeur van Te Gek!?

Organiseer als school een evenement rond geestelijke gezondheid en win een concert

Luka Cruysberghs werd in 2017 bekend door het VTM-programma The Voice Van Vlaanderen waar ze als winnaar uit de bus kwam en later als de nieuwe zangeres van de Belgische groep Hooverphonic. Eind vorig jaar moest ze noodgedwongen afscheid nemen van de band en ging ze alleen verder. Onlangs bracht ze haar eerste solosingle Not Too Late uit. 

Voel jij je als leerkracht van het secundair onderwijs geroepen om het komende schooljaar geestelijke gezondheid op je school extra in de verf te zetten? 
Breng het thema onder de aandacht en maak kans op een exclusief intiem concert van onze nieuwe Te Gek!?-ambassadeur Luka Cruysberghs in september 2022.  

Daarnaast kunnen jongeren zich ook inschrijven voor de livestream ‘Jong en Te Gek!?' op donderdag 23 september om 19u30. Gloria Monserez spreekt met Wout Ballaux (14), Hanne Evenepoel (28) en zangeres Selah sue over hun psychische kwetsbaarheid. Psychiater Peter Adriaenssens zorgt voor extra duiding en uitleg. Bovendien kunnen jongeren tijdens het panelgesprek ook een vraag stellen via de live chat, die bemand zal worden door medewerkers van de vrijwilligerswerking Awel en Te Gek!?. Wie zelf met een vraag zit, zal dus snel ondersteund worden. 

Als één van de gezichten van De Warmste Week 2021, met als thema “Kunnen zijn wie je bent”, zet Gloria zich met plezier in voor het thema geestelijke gezondheid. De jongste telg op de affiche, Wout Ballaux, is amper 14 en maakte een kortfilm over eenzaamheid. Ook het onderwerp angststoornissen komt uitgebreid aan bod dankzij Hanne Evenepoel. Zij is ervaringswerker bij Psychiatrisch Centrum Ariadne in Lede en geeft daarnaast ook workshops voor jongeren over geestelijke gezondheid, onder andere bij Villa Homaar in Wetteren. Te Gek!?-meter en zangeres Selah Sue zal niet alleen haar ervaringen met depressie delen. Om de livestream in schoonheid af te sluiten brengt de Leuvense zangeres haar muzikanten mee voor een spetterend mini-concert. Dit alles zal doorgaan op d onderdag 23 september vanaf 19u30. Inschrijven is gratis, maar wel verplicht via www.tegek.be

Deze livestream kadert ook in de nieuwe Te Gek!? - jaarcampagne over depressie, genaamd Wellicht en in de jaarlijkse 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid - Samen Veerkrachtig die dit jaar de focus op ontmoeting en sociale verbondenheid legt met het centrale 'Neem plaats op onze bank'.