kinderen & jongeren

Online databank gezinsbeleid

gezinsbeleid.hig.be
20.09.2016
Foto's
HIG

We rekenen ons gezinsleven tot de privésfeer waar anderen en zeker de overheden zich niet teveel mee moeten bemoeien. Toch is er veel meer bemoeienis met ons gezinsleven dan we doorgaans denken. Regelgeving en normen ordenen ons familiaal leven. Die regelgeving is vanaf nu gebundeld terug te vinden via een databank. De website gezinsbeleid.hig.be is een initiatief van Kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen.

Het Kenniscentrum HIG maakt een systematische screening van de beleidsdomeinen en -actoren die maatregelen nemen met een impact op gezinnen en gezinsrelaties. Dit resulteert in een overzicht en ordening van verschillende maatregelen. Via de databank op deze website kan iedereen deze maatregelen opzoeken. De databank bevat momenteel maatregelen van het jaar 2007 tot en met 2012. Ze wordt de volgende maanden verder aangevuld met maatregelen vanaf 2013.

Naar aanleiding van de Internationale Dag van het Gezin, telkens op 15 mei, kiest HIG elk jaar een thema waar ze dieper op ingaan. Dit jaar staat 15 mei helemaal in het teken van de vraag: Waarom een gezinsbeleid?

www.hig.be