kinderen & jongeren

Samen over de meet

Jongere coacht vrijwillige begeleider naar marathon
8.09.2016
Foto's
Maureen/ YAR Vlaanderen

Sam en Maureen die als jongere en coach op succesvolle wijze het YAR coachingprogramma doorlopen hebben, draaien nu de rollen om. Waar Maureen gedurende 9 maanden Sam gecoacht heeft tijdens het YAR-programma, zal Sam nu Maureen coachen en ondersteunen in haar uitdaging: het succesvol beëindigen van de “In Flanders Fields” marathon.

Maureen had al langer het doel om ooit een marathon te lopen en wou dit liefst ten voordele van YAR Vlaanderen doen. "Toen het eindelijk zo ver was, zag ik dat er per deelnemer ook een fietsende coach meekon. Omdat mijn goede doel YAR Vlaanderen was en omdat wij als duo goed functioneren dacht ik meteen aan Sam. Hij was ook direct enthousiast om mee te doen. Zo zijn we nu partners voor het goede doel. Net zoals we tijdens het coachingprogramma een team vormden, gaan we nu samen naar de eindstreep", vertelt Maureen.

Sam zorgt tijdens de “In Flanders Fields” marathon op zondag 11 september 2016 voor de bevoorrading onderweg en hij zal Maureen ondersteunen tijdens de wedstrijd. Samen zullen zij op één jaar tijd beiden zowel de rol van coach als van speler opgenomen hebben.

"Sam heeft een hele andere manier van coachen dan ik. We zijn allebei dynamisch maar Sam is iets rustiger en ik meer open en energiek. Hij heeft zijn eigen jongerenstijl en ondersteunt me zowel op moeilijke als op sterke momenten. Ik ben enorm ontroerd door het blijvende contact met Sam en de hoeveelheid tijd en energie die hij nu voor mij vrijmaakt.

Sam en Maureen verkenden samen het parcours en koppelden er een bezoek aan de loopgraven aan. "We zijn het afgelopen jaar een echt team geworden en ik hoop dat we zondag samen de eindstreep kunnen halen. Samen hebben we al eens een training van 30 km afgerond, maar toch blijft het spannend. Ik zal Sams steun het hardst kunnen gebruiken in de laatste kilometers", besluit Maureen.

 

 

YAR Vlaanderen richt zijn aanbod op jongeren met een complexe problematiek en jongeren met een combinatie van problemen op verschillende levensdomeinen. Het betreft veelal, maar niet uitsluitend, jongeren met een dossier bij de jeugdrechtbank. YAR biedt deze jongeren een kans om hun leven terug op de sporen te krijgen.

Centraal hierin staan twee programma’s: YAR Coaching en YAR Wonen. Deze programma’s laten jongeren ervaren dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor de keuzes die ze maken. Niemand anders. En dat het maken van bewuste keuzes de eerste stap is om je leven of woonsituatie zélf in handen te nemen. Beide programma’s worden mee mogelijk gemaakt door een ruim netwerk van partnerorganisaties en vrijwillige coaches. www.yarvlaanderen.be