welzijn & zorg

Dag tegen Kanker 2023

Donderdag 19 oktober is het de Dag tegen Kanker en kunnen kankerpatiënten in verschillende ziekenhuizen workshops volgen georganiseerd door Kom op tegen Kanker. Weliswaar volgde een infosessie mee in het UZ Brussel. Deze tekst werd geschreven door Rayan El Yassini in het kader van Youca Action Day. 

Gerd Van Noten, een vrijwilliger: “Ik heb zelfs al een bijnaam, ik ben mevrouw Magie, omdat ik precies kan toveren." Dit komt na vele goede feedback van patiënten.

De boodschap van deze dag? Kanker heb je niet alleen. Ze tonen hiermee dat ze solidair zijn met kankerpatiënten en hun omgeving.

Schoonheidsverzorging

Twee vrijwilligers, Greta Van Den Eijnde en Gerd Van Noten, organiseren tweemaal per week een schoonheidsbehandeling voor kankerpatiënten. Ze doen dit met veel plezier. Waarom? “Het was mijn droom, ik vind dat die mensen het verdienen”, zegt Gerd. “We proberen om hen niet meer te laten denken aan hun ziekte en problemen.”

Gerd Van Noten vertelt ons waarom schoonheidsverzorging belangrijk is: "Schoonheidsverzorging wordt gedaan omdat de huid van de patiënten helemaal verdroogd door chemo en dankzij onze verzorging kunnen we toch ons steentje bijdragen.”

“Iets dat jullie echt moeten weten is dat die kankerpatiënten toffe mensen zijn en dat wij, als niet zieke burgers, daar heel veel van kunnen leren”, vertelt ze. “De strijdkracht, moed en vaardigheid die die mensen hebben, dat kan je niet geloven.”

 

Voor meer info over Kom op tegen Kanker kan je terecht op www.komoptegenkanker.be. Voor meer info over het ziekenhuis: https://www.uzbrussel.be/fr/web/uz-brussel-academy/portaal

 

Tekst : Rayan El Yassini, in het kader van Youca Action Day. Het loon dat hij vandaag verdiende, 60 euro, gaat naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd.