welzijn & zorg

European Disability Card nog onvoldoende bekend in de zorgsector

De European Disability Card (EDC) is een kaart die de toegankelijkheid voor personen met een handicap en hun inclusie in de maatschappij wil bevorderen. Acht EU-lidstaten nemen nu al deel aan het project voor de ontwikkeling van de kaart. Helaas is de kaart nog te weinig bekend bij het brede publiek én bij zorg- en hulpverleners.

Met dit document kan je aantonen dat je in België erkend bent als persoon met een handicap. De kaart wordt uitgereikt door de FOD Sociale Zaken of het VAPH. 

Het bestaan van de kaart is vandaag echter nog onvoldoende bekend, ook niet in de zorgsector en bij hulpverlening. Initiatiefnemer Pieter Paul Moens en thuiszorgkundige Debby Rombaut willen dat veranderen: "We willen politie, brandweer en ziekenhuizen verder informeren over deze kaart voor personen met een beperking. Het gebeurt nog te vaak dat wie de European Disability Card toont niet helemaal au sérieux wordt genomen. Vandaar onze oproep aan alle zorgverleners om rekening te houden met wie zijn EDC bovenhaalt."

Meer info op de website van de European Disability Card.