welzijn & zorg

Negentig apps en websites voor welzijn en gezondheid

Website scheidt het kaf van het koren

De nieuwe website onlinehulp-apps.be scheidt het kaf van het koren in het grote aanbod apps en websites rond welzijn en geestelijke gezondheid. De site is er om sociale professionals en het grote publiek de weg te wijzen naar geschikte en betrouwbare online hulp.

Elke dag verschijnen er nieuwe apps en websites om ons welzijn of onze geestelijke gezondheid te verbeteren. De makers van onlinehulp-apps.be screenden het aanbod zorgvoldig, met de focus op helderheid, toegankelijkheid en betrouwbaarheid, en bundelden de geselecteerde apps en websites op een handige overzichtswebsite: onlinehulp-apps.be

Enkel kwaliteitsvolle apps worden verzameld op de website. Onbetrouwbare apps en websites of apps die het niet zo nauw nemen met privacy worden geweerd. Op die manier kan iedereen snel degelijke apps en websites vinden.

Vandaag bevat de website al bijna 90 gescreende apps en websites: om bijvoorbeeld beter in je vel te zitten, beter te kunnen slapen, bepaalde problemen aan te pakken of snel de weg te vinden naar hulp.

Onlinehulp-apps.be is een project van de Arteveldehogeschool, Howest, Thomas More Hogeschool, UC Leuven-Limburg, In4care, Online-hulpverlening.be, SAM, steunpunt Mens en Samenleving, en Te Gek?!/Steunpunt Geestelijke Gezondheid.

Het project wordt ondersteund door het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en door het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen.