welzijn & zorg

Vrijwilliger gezocht om leuke dingen te doen

Siegfried zoekt een buddy
23.10.2020
Foto's
Jan Locus

Naar schatting 300.000 mensen in ons land hebben een niet-aangeboren hersenletsel. Voor mensen die een hersenletsel opliepen door een verkeersongeval, is het niet altijd eenvoudig om een sociaal leven op te bouwen. Daarom zoekt Rondpunt vzw vrijwilligers om er samen met hen op uit te trekken. Siegfried (34) uit Kortrijk is op zoek naar een buddy.

In 2011 werd Siegfried aangereden toen hij wilde oversteken op een zebrapad. Hij lag enkele maanden in een coma. Van het ongeval herinnert hij zich niets meer. “Voor mijn ongeval had ik een normaal leven. Ik had een job als kelner en woonde alleen”, vertelt Siegfried. “Maar door het ongeval werd ik blind en liep ik hersenschade op. Nu woon ik op een appartement en komt er enkele keren per week een mobiele begeleider van de sociale netwerkorganisatie Groep Ubuntu x 8K aan huis. Overdag ga ik naar dagcentrum Wissel (van dezelfde organisatie, red.) voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. Helaas viel mijn sociaal leven na het ongeval weg.”

Daarom wil Siegfried graag afspreken met iemand die net als hij graag rustige en ontspannende uitstapjes maakt. “Ik maak graag wandelingen in de natuur en ik hou heel erg van bowlen. Bowlen deed ik ook voor mijn ongeval en dat lukt nog altijd met een beetje begeleiding”, legt hij uit. “Ik heb zelfs mijn eigen bal, en eigen bowlingschoenen. Als ik de kegels hoor omvallen op de bowlingbaan, kan ik daar nog altijd van genieten.”

“Ik hield ook van boogschieten. Hoewel het me niet meer lukt om de sport te beoefenen, vind ik het nog altijd fijn om er de sfeer te gaan opsnuiven. Ik volgde een koksopleiding, dus uiteraard ben ik er ook altijd voor te vinden om ergens iets te gaan eten of drinken”, lacht hij.

Interesse?

De ideale buddy voor Siegfried is sociaal, empathisch en geduldig en houdt net als hij van leuke activiteiten en een goed gesprek. Woon je in de regio Kortrijk en heb je zin om met Siegfried op stap te gaan of wil je hier meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact op met liesbeth.lambrecht@rondpunt.be.

Als buddy sta je er niet alleen voor. Rondpunt vzw biedt ondersteuning en staat paraat met tips zodat jullie samen een leuke tijd hebben.