welzijn & zorg

Welzijnscampus Turnhout officieel geopend

CAW De Kempen en OCMW Turnhout onder één dak

"De Welzijnscampus is een prachtig voorbeeld van samenwerking en geïntegreerd onthaal", aldus Karine Moykens, secretaris-generaal van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. "Uiteindelijk maakt het voor de bezoeker niet uit door wie hij geholpen wordt, als hij maar geholpen wordt."

Het Welzijnsonthaal is een plaats in Turnhout waar je naartoe kan met al je vragen rond welzijn zoals over wonen, zorg, relaties, mobiliteit, vrije tijd, opvoeding, premies, inkomen, budget, administratie,… Iedereen uit Turnhout en omgeving kan gratis terecht in het Welzijnsonthaal.

Medewerkers van CAW De Kempen en OCMW Turnhout werken er samen om iedereen de beste ondersteuning te bieden bij zijn welzijnsvraag. 

In 2012 kondigden de welzijnspartners CAW De Kempen en OCMW Turnhout aan dat er een gemeenschappelijk Welzijnsonthaal vanop één plaats in Turnhout zou komen. Burgers uit Turnhout en omstreken krijgen een aanbod afgestemd op zijn noden, onafhankelijk van het specifieke aanbod van CAW De Kempen en OCMW Turnhout. Bovendien bouwen ze ook aan sterke partnerships met de andere spelers in het welzijnsveld.

CAW De Kempen en OCMW Turnhout kozen ervoor op een centrale plek in Turnhout een gebouw neer te zetten waar iedereen terecht kan met zijn vragen: de Welzijnscampus Dr. Constant Janssen. Een bewuste keuze voor één centrale plaats in de stad, makkelijk bereikbaar, waar zoveel mogelijk welzijnspartners verzameld zijn om met vereende krachten de cliënt ondersteuning op maat te kunnen bieden.

Op zaterdag 1 december 2018 zet de nieuwe Welzijnscampus in Turnhout de deuren open voor iedereen die een kijkje wil komen nemen. Tussen 13 en 17u zijn er rondleidingen en animatie voorzien. Kijk op www.welzijnsonthaal.be