welzijn & zorg

Onafhankelijk Leven eerste zorgverhaal van het jaar

Dag van de zorgcongres kiest inspirerend verhaal
16.03.2016

Het project van Onafhankelijk Leven is verkozen tot het allereerste ‘Zorgverhaal van het jaar’. Dat gebeurde op het ‘Dag van de Zorgcongres’, door een professionele jury én de zorgsector zelf. Met de Zorgverhaal-award wil Rode Kruis-Vlaanderen kwaliteit in de zorg erkennen én stimuleren. Naast bekendheid krijgt Onafhankelijk Leven een bedrag van 10.000 euro om het project verder uit te bouwen.

De coachen en de advieslijn vormen samen de dienstverlening van Onafhankelijk Leven. Samen ondersteunen zij, vanop afstand of van zeer dichtbij mensen met een persoonlijk assistentiebudget (PAB). Dankzij het PAB en de ondersteuning die ze daarbij krijgen, krijgen mensen met een beperking de kans om thuis te blijven wonen, hun eigen keuzes te maken en zelf over hun leven te beslissen.

Onafhankelijk Leven haalde het van de andere genomineerden: Verwenzorg van Landelijke Thuiszorg, een project dat creatief omgaat met de beperkingen van de thuiszorg, zodat meer cliënten thuis kunnen blijven wonen en het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Rekem met een project rond fixatie-arm beleid.

Onafhankelijk Leven is het eerste ‘Zorgverhaal van het jaar’. Met die prijs gaat Rode Kruis-Vlaanderen op zoek naar inspirerende verhalen van kleine en grote zorg- en welzijnsorganisaties. Een onafhankelijke jury uit de academische wereld, het bedrijfsleven, de zorgsector én de overheid beoordeelde de 42 inzendingen. De deelnemers van het Dag van de Zorgcongres konden stemmen voor hun favoriet en kozen zo mee de winnaar.

 

Dag van de Zorg op 20 maart

Benieuwd om meer te ontdekken over het project? Onafhankelijk Leven opent samen met meer dan 160 andere zorg- en welzijnsorganisaties de deuren op Dag van de Zorg, op zondag 20 maart. Ook het donorcentrum van Rode Kruis-Vlaanderen in Turnhout en het opvangcentrum voor asielzoekers in Wingene zijn die dag open voor het publiek.

www.dagvandezorg.be

www.rodekruis.be/zorgverhaal

www.onafhankelijkleven.be