welzijn & zorg

Sociaal werk doet ertoe

21 maart is World Social Work Day

Op 21 maart viert de wereld World Social Work Day. Ook in Vlaanderen laten we deze feestdag niet onopgemerkt voorbijgaan. Wat sociaal werkers doen, doet ertoe. Elke dag maken zij voor veel mensen het verschil. 

Zes sociaal werkers doen vandaag hun verhaal. Musti Önlen is een van hen. Voor Musti is sociaal werk geen job, maar een roeping. Een passie waar hij 24u/24 mee bezig is. De missie van Homie is ervoor zorgen dat geen enkele dak- of thuisloze jongere tussen de 18 en 25 jaar een nacht op straat hoeft door te brengen. Musti is ervaringsdeskundige en kwam op zijn 15de zelf op straat terecht, omdat zijn ouders zijn seksuele geaardheid niet accepteerden. De begeleiders die hem toen opvingen is hij zo dankbaar, dat hij iets terug wil doen voor de samenleving. Daarom koos hij voor sociaal werk.

Zijn hele verhaal lees je op de website van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

Ook jij kent ongetwijfeld een sociaal werker op wie je trots bent. Stuur een bedankkaartje of deel jouw eigen verhaal op sociale media met de hashtags #sterksociaalwerk en #wswd2023. Kaartjes en ander campagnemateriaal kan je ook terugvinden op de website.