gezondheid

Iedereen tegen kanker

Eén en Kom op tegen Kanker slaan opnieuw handen in elkaar
20.03.2017

Eén en Kom op tegen Kanker slaan opnieuw de handen in elkaar voor de strijd tegen kanker. Onder het motto ‘Iedereen tegen Kanker’ roepen ze samen heel Vlaanderen op om actie te ondernemen.

Elk jaar krijgen bijna 41.000 Vlamingen de diagnose kanker. Dat zijn 112 nieuwe patiënten per dag. Vijf per uur. Kanker maakt geen onderscheid en treft iedereen. Gelukkig hoeft niemand er ooit alleen voor te staan.  Iedereen, dat is jong en oud, groot en klein, van Adinkerke tot Maaseik. Vriendengroepen, scholen, bedrijven, clubs… iedereen kan deelnemen aan een actie of zelf een actie op poten zetten.

Vanaf 20 maart roepen Eén en Kom op tegen Kanker heel Vlaanderen op om inzamelacties te bedenken. De actieweken zelf gaan van start op 8 april. De drie boegbeelden Maarten Vangramberen, Marleen Merckx en Frank Deboosere roepen iedereen over heel Vlaanderen dan op om actie te ondernemen. Iedereen kan vanaf dan echt beginnen met een actie om geld in te zamelen voor Iedereen tegen Kanker.

De campagne wordt afgesloten met een live-show op Eén op zondagavond 30 april. Al meer dan 25 jaar helpt Kom op tegen Kanker de ziekte te vermijden, bestrijden en verzachten. Het ultieme doel? "Een wereld zonder kanker. Met de opbrengst van Iedereen tegen Kanker is die droom alweer een stapje dichterbij", klinkt het bij de organisatoren.

www.iedereentegenkanker.be