welzijn & zorg

"Samen pionier"

De meerwaarde van maatwerk voor de Tiense Suikerraffinaderij
13.10.2015
Foto's
Groep Maatwerk

De Tiense Suikerraffinaderij werkt al 50 jaar samen met maatwerkbedrijf Blankedale. “We proberen onze specialiteiten – zoals het harde klontje – bekender te maken in het buitenland”, vertelt Dirk Ruytings, Executive Director Production.

“Maar Amerika gebruikt niet dezelfde maateenheden als Europa. Dat vraagt dus om andere verpakkingen. Als het dan om kleine proefbestellingen gaat, is dat een geknipt werkje voor Blankedale. Het vraagt ook extra nauwgezetheid omdat de douane strenge regels hanteert voor de verpakking. We hechten veel belang aan kwaliteit en hygiëne, en zij doen dat heel goed. Is de klant dan tevreden over het product en volgen er grotere bestellingen, dan kunnen we overwegen om een nieuwe machinale productielijn op te starten voor die verpakking. Blankedale helpt Tiense Suiker dus pionieren in het buitenland.”

De meerwaarde is er niet alleen voor de productie, maar ook voor de mensen. Sommigen medewerkers van de maatwerkbedrijven stromen op termijn door naar de reguliere fabriek. “Als we moeten kiezen tussen een interimkracht aannemen of iemand laten doorstromen uit de sociale economie, dan proberen we voor het laatste te kiezen”, aldus Ruytings. We weten dat ze er staan, dat ze erg gemotiveerd zijn en dat ze de nodige ervaring al hebben. De maatwerkbedrijven kunnen daarbij goed inschatten wie wat graag doet en wie dat ook goed doet. De medewerkers zijn stuk voor stuk fier op hun werk, werken met producten die ze in de winkel terugvinden en waar ze zich mee kunnen identificeren. Wij zijn al heel lang overtuigd dat werken met maatwerkbedrijven een goede keuze is en dat het past bij de toekomst van ons bedrijf.”

>> www.tiensesuikkerraffinaderij.com
>> www.blankedale.be